Praktik 2022

Brinner du för jämlikhet och social hållbarhet? Gör din praktik hos oss på Stiftelsen The Global Village - skaparna av Järvaveckan

Vi erbjuder praktikplats hos oss våren 2022. Att praktisera hos oss innebär att du får erfarenhet av och inblick i hur vi som civilsamhällesorganisation arbetar för att stärka demokratin och uppnå social hållbarhet.

Stiftelsen The Global Village är en partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse, vars ändamål är att stärka delaktigheten, demokratin och gemenskapen i samhället i stort och i synnerhet i socioekonomiskt utsatta områden. Vårt syfte är att bidra till ett samhälle där mångfalden är en allmänt erkänd styrka. Ett samhälle där alla kan vara med och påverka samhällsutvecklingen. Vi brinner för att skapa möten och bidra till en lösningsorienterad diskussion om förbättrad integration. Våra verksamheter är bland annat Town Hall Meetings, Järva Filmfestival och Järvaveckan. Vi har även två rapportserier som vi släpper årligen. Fakta för Förändring, en rapport om Sveriges utsatta områden som vi producerar tillsammans med Statistiska Centralbyrån (SCB). Vi har bland annat kartlagt arbetsliv, utbildningsnivåer, boendesituation och privatekonomi hos invånarna i utsatta områden. Rapporten Perspektiv är en opinionsundersökning som genomförs för att tillföra nya fakta till integrationsdebatten i Sverige genom att kartlägga vad de boende i utsatta områden tycker i olika samhällsfrågor.

Med stöd och handledning kommer du som praktikant vara en viktig resurs i vårt team. Arbetsuppgifterna kommer vara varierande, men bland annat kopplat till våra Town Hall Meetings och Järvaveckan. Exempel på uppgifter är planering av event och marknadsföring. Det finns möjlighet som praktikant att påverka utformningen av praktiktjänsten efter intresse eller kompetens.

Målet är att du som praktikant ska:

  • Öka dina kunskaper inom integration och social hållbarhet.
  • Öka din förståelse för hur civilsamhället arbetar med de här frågorna.
  • Få värdefull praktisk erfarenhet som kan hjälpa dig in i arbetslivet.

Vi söker dig som är:

  • Engagerad för social hållbarhet, demokrati och integration.
  • Är flexibel och självgående.
  • Det är meriterande om du är/har varit aktiv i föreningslivet i Järvaområdet.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation.

Praktikplatsen är 20 veckor och den är oavlönad. Om du inte har möjlighet att praktisera på 100% välkomnar vi även ansökningar för en praktik på 50%. Skriv i din ansökan vad du är intresserad av. Vänligen skicka CV och personligt brev till info@theglobalvillage.se senast 31 oktober. Skriv ”praktik 2022” som ämne.

Har du frågor vänligen kontakta info@theglobalvillage.se

Bästa hälsningar,
Stiftelsen The Global Village