Kansliet

Stiftelsen The Global Village är partipolitiskt och religiöst obunden. Vår medarbetare har skilda politiska uppfattningar samt olika kulturell och religiös bakgrund. Tillsammans arbetar vi för en inkluderande och socialt hållbar samhällsutveckling.

Ahmed Abdirahman

grundare & vd

Ahmed Abdirahman är grundare och vd för Stiftelsen The Global Village.  Ahmed är före detta näringspolitisk expert för social hållbarhet på Stockholms Handelskammare. Han har tidigare arbetat vid amerikanska ambassaden i Stockholm och Interpeace, ett internationellt fredsbyggande organisation med säte i Genève, Schweiz. Genom en Courtney Ross Scholarship har han en kandidatexamen i internationella studier från Marymount Manhattan College, NY. Han har läst ledarskapsutbildningen Höj Rösten Politikerskola och Tandem Leadership. Abdirahman blev antagen i Northern Stars programme 2018.

E-post: Ahmed.Abdirahman@theglobalvillage.se

Rozerin Orucoglu

Verksamhetsledare

Rozerin är verksamhetsledare och ekonomiansvarig för Stiftelsen The Global Village sedan 2019. Hon har drivit och utvecklat Järvaveckan strategiskt och operationellt sedan hösten 2017. Rozerin är född i Turkiet, har en turkisk och kurdisk bakgrund samt är uppväxt i Fisksätra i Nacka. Hon innehar en civilekonomexamen från Stockholms universitet samt ett International Baccalaureate diplom. Hon har även studerat retorik och opinionsbildning på Södertörns högskola och gått ledarskapsutbildningen Höj Rösten Politikerskola. Hon har även arbetat som revisor på Deloitte i 4 år och arbetat 2 år på kommunikationsbyrån Prime.

E-post: rozerin@theglobalvillage.se 

Filip Adamo

Projektledare

Filip Adamo är projektledare för Järvaveckan sedan vintern 2019. Filip är före detta nöjesansvarig för Södra Teatern i Stockholm.Filip Adamo är sommarboende i på Bungenäs. I tre somrar drev han en foodtruck i Fårösund. Han hade med sina kontakter också del i att Thåström spelade i Fårösund 2018.

E-post: filip.adamo@theglobalvillage.se

Johanna Ringqvist

Projektkoordinator

Som projektkoordinator arbetar Johanna Ringqvist med hela stiftelsen och är dessutom projektledare för Town Hall Meetings. Johanna har tidigare varit projektledare på PeaceWorks och styrelseledamot på Amnesty Malmö. Hon har läst tvärvetenskapliga universitetsstudier inom global utveckling i Lund och i Köpenhamn. Johanna har även praktiserat på Utrikesdepartementet.

E-post: johanna.ringqvist@theglobalvillage.se 

Isabell

Isabell Bergström

Praktikant

Isabell är praktikant på Stiftelsen The Global Village. 

E-post: Isabell.Bergstrom@theglobalvillage.se